La formatgeria gironina Molí de Ger, elaboradora del formatge Altejó, està situada a 1.1135 metres d’altitud, al Molí de Ger, un nucli agregat del municipi de Ger, a uns 200 metres de la riba del riu Segre. El seu mestre formatger és Pere Pujol Claveria (a la imatge, sobre aquestes línies). Aquesta empresa familiar abasta l’explotació ramadera –amb bestiar boví de la raça frisona–i l’elaboració del formatge. Com expliquen els responsables de l’empresa, «el fet de ser productors lleters ens han fet apostar per esdevenir transformadors de llet directament de la pròpia explotació, podent controlar així de primera mà la qualitat de la llet crua, en un entorn i un clima òptims per al desenvolupament de l’activitat formatgera». El formatge Altejó de Molí de Ger està present aquest mes de juny a l’Expo Universal Milà 2015, que es va inaugurar el passat 1 de maig i s’allargarà Dns el 31 d’octubre, amb la participació de 140 països i una previsió de vint milions de visitants. A més d’Altejó, els altres formatges artesanals de l’Estat espanyol que estaran presents al pavelló d’«Slow Food» són el formatge Arribes, de la Formatgeria Ecològica Montiermo, de Salamanca; el formatge Afuega’l Pitu Rey Silo, de la Formatgeria Artesanal de Pravia, a Astúries; el formatge Jacetania, de la Formatgeria O Xortical de Villanúa, a Osca; i el formatge madurat San Martín, de la Formatgeria Vega de San Martín, de Madrid.

Calidoscopio